Novinky

S Liborem Herzánem na sladší strunku

10.8.2018 8:20:00

Libor Herzán z čejkovického rodinného vinařství Víno u Libora nám tentokrát zahrál na sladší vinnou strunku. Z devíti vín z ročníku 2017 (plus jedna závěrečná „čtrnáctka”) byla pouze tři suchá, zbývající polosladká či sladká (jeden vzorek). Logicky jsem zahájili suchými víny. Prvním, byl Ryzlink vlašský 2017, výrazně ovocité víno ve vůni i chuti. Nechyběla lehká kořenitost, v chuti bylo víno poměrně šťavnaté a pikantní. Potřebovalo by zakulatit, nicméně kratší tělo již nepřekoná... Celý článek

Sv. Martin tentokrát v červenci

7.8.2018 8:52:00

Mladý enolog rodinného Vinařství U svatého Martina ve Velkých Bílovicích Tomáš Osička přivezl do Viničního altánu dvanáct vín z ročníků 2016 a 2017 - osm bílých, dvě růžová a dvě červená. Odstartovali jsme jakostním vínem Müller-Thurgau 2016. Suché víno s vyrovnaným zbytkovým cukrem (6,6 g/l) a kyselinou (6,7 g/l). Ve vůni ovocně-květinové s náznakem citrusů. Chuť ovocná, šťavnatá a pikantní - ideální zavínění... Celý článek

V lehkém opojení víny Malbec

5.8.2018 8:21:00

Jorge Atisha z dovozní společnosti OpenWine vyhověl mé prosbě a připravil ve Viničním altánu prezentaci převážně vín z odrůdy Malbec, a to nejen z předpokládané Argentiny, ale také z Uruguaye a Chile. Bylo to zajímavé, ale především příjemné srovnávání vín z této původně francouzské odrůdy, kterou si tak trochu „privatizovali“ Argentinci. Víno s ovocnou, jen lehce minerální vůní... Celý článek

Střední vinařská škola Valtice. Školní sklep Venerie. Pozvánka na srpnovou ochutnávku vín

4.8.2018 13:07:00

Po dvou letech máte opět možnost ochutnat ve Viničním altánu v pražské Gröbovce výborná vína ze Školního sklepu Venerie při Střední vinařské škole ve Valticích. A to konkrétně v úterý 7. srpna v 19 hod. Střední vinařská škola Valtice. Školní sklep Venerie Čeká na Vás deset vzorků, všechny z ročníku 2017, které Vám představí známý sklepmistr Libor Budín (ve Viničním altánu svého času zastupoval tehdejší bořetické Vinařství Jedlička & Novák... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist