Novinky

Zámecké sklepy Strážnice uvádí na trh dvě nová vína: Děvín a Pálavu

12.5.2010 19:38:00

Odrůda Děvín byla vyšlechtěna v roce 1998 v Bratislavě křížením Tramínu červeného a Veltlínu červenobílého. „Víno je oblíbené pro svou aromatickou vůni, nasládlý, kořenitý charakter. Jemné kyseliny mu dodávají svěží... Celý článek

Slovinský styl a elegance

10.5.2010 19:43:00

Elegance a velmi čistý styl - tak bych charakterizoval vína ze slovinského vinařství Jeruzalem Ormož, která nám ve Viničním altánu již... Celý článek

Vinný čardáš s tokajským vrcholem

4.5.2010 19:58:00

Z přibližně desítky ochutnávek maďarských vín ve Viničním altánu byly minimálně dvě třetiny věnovány tokajským vínům. Proto mne velmi potěšila prezentace dovozní společnosti Vinorum.cz, jejíž sympatičtí zástupci nám... Celý článek

Suchý start, sladký (a skvělý) závěr)

30.4.2010 20:19:00

Již potřetí, z toho podruhé pod názvem Lahofer, a.s., jsme měli možnost ve Viničním altánu ochutnat vína z toho předního vinařství na Znojemsku. A vždy nás víny provázel pan Jaroslav Chaloupecký. Tentokrát přivezl z Dobšic... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist