Novinky

Ochutnávka Chenin Blanc a Carménère

5.4.2009 10:22:00

Je milé poznávat někdy odrůdy neznámé, nepěstované a často k nedostání. Z různých důvodů u nás buď neprospívají, nebo jsme jimi prostě žádný vinohrad neosadili. Je jich požehnaně. Koncem března jsme v pražské vinotéce... Celý článek

Nefiltrováno - od Salajků!

30.3.2009 10:37:00

Noví vinaři, jiná vína, novinky a zajímavosti - to nás ve Viničním altánu vždy potěší a zaujme. Vinařství rodiny Salajkových, známé též... Celý článek

Trocha smůly a nejen krásná Frankovka!

27.3.2009 10:47:00

Degustaci vín z Vinařství Spielberg CZ provázela od počátku nebývalá smůla. Nejprve se měnil již zveřejněný termín, poté se nemohl dostavit... Celý článek

Také chardonnay zdobí Lechovice

27.3.2009 10:42:00

Nejen proslulá pálava, ale také chardonnay zdobí Lechovice. Milovníky odrůdy Chardonnay, a zvláště tohoto vína z produkce Vinných sklepů Lechovice, mohu totiž potěšit příznivou zprávou: Chardonnay 2008 v pozdním sběru, které se na cestu... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist