Novinky

Dobře vyškolená školní vína

6.9.2018 7:14:00

Po sedmi letech se Libor Budínský znovu objevil s víny ve Viničním altánu. A nebyla z tehdejšího bořetického Vinařství Jedlička & Novák, ale ze školního sklepa Venerie při Střední vinařské škole ve Valticích. Sklepmistr přijel představit své nové „vinné děti”. Bylo jich deset, všechny z ročníku 2017. Osm bílých a dvě růžová. A vstupním byl Ryzlink vlašský v pozdním sběru. Výrazně suché víno... Celý článek

Nejen pinotové potěšení z Mikulčic

3.9.2018 7:53:00

Mikulčický vinař „ve volném čase“ ing. Lubomír Dvořáček z rodinného Vinařství Dvořáček LTM nás mile překvapil bohatou a pestrou skladbou svých vín. Dvanáct vzorků z ročníků 2015 až 2017, z toho osm bílých (včetně dvou narůžovělých), jeden klaret a tři červená. Velmi příjemně nás zavínil Sauvignon 2017 v pozdním sběru, sur-lie... Celý článek

Srdečně zveme na výstavu. Ladislav Maria Wagner a Jana Ágnes

1.9.2018 8:30:00

Srdečně zveme na výstavu. Ladislav Maria Wagner a Jana Ágnes DOTEKY Viniční altán 5.9. - 28.9.2018 Vernisáž St 5.9. 2018, 18h Ivana Beranová kurátor Viniční altán... Celý článek

Petrény Winery (Eger, Maďarsko). Pozvánka na ochutnávku vín

28.8.2018 7:43:00

Po delší době máme možnost ochutnat ve Viničním altánu prvotřídní maďarská vína z vyhlášené oblasti Eger. Na jejich dlouho očekávané prezentaci Vás očekáváme ve středu 29. srpna v 19 hod. Petrény Winery (Eger, Maďarsko) Vinařství Petrény Winery se nachází v proslulé maďarské oblasti Eger... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist