Novinky

Vydařená premiéra: Dog in Dock

14.1.2019 7:00:00

Po necelém týdnu ve Viničním altánu další vinařství z Veselí nad Moravou. Tentokrát jsme díky Tomáši Zbořilovi (před lety prezentoval u nás vína právě z předchozího Zarazického vinařství) ochutnal deset vzorků z Vinařství Dog in Dock. Trochu netradiční název i etiketa, ale vína většinou výborná. Tomáš se v Zarazicích v uplynulých letech pěkně vyškolil, a premiéra ve Viničním altánu se velmi vydařila. Můžeme si jen ... Celý článek

VICAN rodinné vinařství (Bulhary u Mikulova).Pozvánka na ochutnávku vín

10.1.2019 9:41:00

Po skvělé loňské prezentaci se můžete po roce opět potěšit víny z poměrně nového, ale opravdu špičkového rodinného vinařství na Pálavě se sídlem v Bulharech u Mikulova. Ve Viničním altánu Vás očekáváme ve čtvrtek 17. ledna v 18.30 hod. VICAN rodinné vinařství (Bulhary u Mikulova) Špičkové vinařství se sklepy v Bulharech a s více než 20 ha... Celý článek

Po pauze opět vinná radost

7.1.2019 8:11:00

Po čtyřech letech jsme měli možnost ochutnat vína ze Zarazického vinařství ve Veselí nad Moravou. Přiznám se, že v tomto období jsem tamní vína nejenže neochutnal, ale dokonce jsem měl obavy, že někdejší vinařská hvězdička na moravském nebi smutně pohasla. Naštěstí se tak nestalo, a tak nám sklepmistr vinařství Pavel Holek představil tucet vzorků ze zarazického sklepa, a to z ročníků 2015 až 2018. Celkem deset bílých, jedno růžové a jedno červené... Celý článek

Naplněné očekávaní „NeObyčejných” vín

4.1.2019 8:22:00

Po třech letech nás ve Viničním altánu opět navštívil vinař z Kobylí Ondřej Brdečko, a podle očekávání nás potěšil svými „NeObyčejnými” víny. Bylo jich dvanáct včetně několika „špeků”, jakým byla například omluva v podobě vína z osobního archivu za rozprodaný a tudíž nepřivezený Pinot Noir 2016. A to jsme ocenili! Všechna to byla bílá vína (až na jednu růžovku), a to z ročníků 2015 až 2017. Vstupním ... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist