Novinky

André a Neuburská - deviza „Šlechtitelky”

18.4.2019 8:06:00

Enolog velkopavlovické „Šlechtitelky” Libor Jestřáb přivezl na prezentaci deset vín, převážně z ročníku 2018. O starší se pak postarala tři červená. A ani mne nepřekvapilo, že jedno z nich ocenil „vrcholový tým” jako nejlepší víno večera. Nicméně začali jsme „bublinkami”, konkrétně sektem brut André, vyrobeným metodou charma... Celý článek

Vinařství Nosreti (Zaječí). Pozvánka na ochutnávku vín

16.4.2019 9:22:00

Přesně na den po roce představí svá vína ve Viničním altánu rodinné vinařství ležící ve staré vinařské obci Zaječí. Na atraktivní prezentaci jeho vín Vás očekáváme ve středu 17. dubna v 19 hod. Vinařství Nosreti (Zaječí) Vinařství Nosreti se nachází v rozsáhlém areálu vinného sklepa vystavěného již v roce 1921... Celý článek

Rado(cha)st z Čejkovic

14.4.2019 8:07:00

Ač stále ještě mladý je Jiří Radocha, vinař z Čejkovic, již dlouholetým a pravidelným hostem ve Viničním altánu. A občas ho zde „hlídá” a pomáhá s logistikou i jeho sympatická maminka. Nejinak tomu bylo i tentokrát. Nyní nám představil třináct vín včetně jedné prémie. Celkem osm bílých, jedno růžové a čtyři červená. Opravdu pestrá a bohatá sestava. Zahájili jsme Frankovou rosé 2017... Celý článek

Vinařství Lubomír Skrášek (Perná). Pozvánka na ochutnávku vín

11.4.2019 7:00:00

Po delší době ochutnáte ve Viničním altánu opět vína z vyhlášené vinařské obce na Pálavě - Perné. Prezentaci vín z mladého vinařství máte možnost navštívit v pondělí 15. Dubna v 19 hod. Vinařství Lubomír Skrášek (Perná) Vinař Lubomír Skrášek připravil na degustační premiéru ve Viničním altánu deset vín z ročníků 2017 a 2018... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist