Novinky

Viňa Chocalán (Chile) & Carlos Reynolds (Portugalsko). Pozvánka na ochutnávku vín

16.10.2018 17:25:00

Skvělá vína dvou vyhlášených vinařských zemí v Evropě a na jižní polokouli - Portugalska a Chile - máte možnost ochutnat na společné premiéře ve Viničním altánu v pražské Gröbovce. Očekáváme Vás ve čtvrtek 18. října v 19 hod. Viňa Chocalán (Chile) & Carlos Reynolds (Portugalsko) Přijďte si porovnat dva vinné světy. Náš pravidelný host Josef Uhlík ze společnosti Productos Latinos pro Vás tentokrát... Celý článek

Tichá krása od Tichého

15.10.2018 7:00:00

Snad nejvyšší (a jistě nepřehlédnutelný) moravský vinař Lubomír Tichý z Dolních Dunajovic byl letos ve Viničním altánu již podruhé. V květnu na degustací Ryzlinků vlašských čtrnácti vinařů ze spolku Dunajovské kopce (je to jeho předseda), nyní opět po roce s prezentací desítky vlastních vín. Všechna byla z ročníku 2017 - jedno červené, dvě růžová a sedm bílých. A vstupním bylo právě červené - zemský Cabernet Moravia, spontánně ... Celý článek

Vinařství Kern (Březí). Pozvánka na ochutnávku vín

12.10.2018 7:52:00

Od května již páté vinařství ze Spolku Dunajovské kopce na Mikulovsku představí samostatně vína na své premiéře ve Viničním altánu. Na této atraktivní degustací Vás očekáváme v úterý 16. října v 19 hod. Vinařství Kern (Březí) Rodinné Vinařství Kern z Březí bude mít ve Viničním altánu premiéru, třebaže jedno jejich víno jsme ochutnali letos v květnu na unikátní degustaci Ryzlinků vlašských... Celý článek

Potěšení z veltlínů a ryzlinků

11.10.2018 8:41:00

Další krásnou ukázku rakouských a německých vín nám ve Viničním altánu po roce opět připravil jejich dovozce Václav Chochola. Byla to vína z rakouských vinařství v oblastech Wagram a Burgenland, z Německa pak z Rheingau, Mosely a Pfalze. Ochutnali jsme celkem dvanáct vín, sedm z rakouských a pět z německých vinařství. Opravdu ideálním vstupním vínem bylo FRITZI 2017... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist