Novinky

Vinné polibky Slávka Drmoly

14.9.2018 6:45:00

Proti loňsku to rozhodně byla nejenže organizačně nekomplikovaná, ale pokud jde o zbytkový cukr také zřetelně umírněnější prezentace vín mého přítele z Bavor na Pálavě, vinaře Slávka Drmoly. Moc jsem si pochutnal. Tentokrát jsme měli možnost (opět v téměř tropickém počasí) ochutnat jedenáct výborných vín z ročníků 2015 až 2017. Naprostá většina vín byla suchá a polosuchá, což plně vyhovovalo mému vinnému patru... Celý článek

Vinařství Lubomír Tichý (Dolní Dunajovice). Pozvánka na ochutnávku vín

12.9.2018 7:58:00

Špičkové vinařství z oblasti Dunajovských kopců na Mikulovsku se Vám představí na své premiéře ve Viničním altánu. Na atraktivní prezentaci jeho vín Vás očekáváme ve čtvrtek 13. září v 19 hod. Vinařství Lubomír Tichý (Dolní Dunajovice)... Celý článek

Wagram a Burgenland (Rakousko) & Rheingau, Mosela, Franken a Pfalz (Německo). Pozvánka na ochutnávku vín

9.9.2018 15:40:00

Skvělá vína dvou vyhlášených vinařských zemí v našem sousedství - Rakouska a Německa - máte možnost po roce opět ochutnat ve Viničním altánu v pražské Gröbovce. Očekáváme Vás v úterý 11. září v 19 hod. Wagram a Burgenland (Rakousko) & Rheingau, Mosela, Franken a Pfalz (Německo) Přijďte si porovnat dva vinné světy. Mají překvapivě mnoho odlišných stránek, ale jedno j... Celý článek

Dobře vyškolená školní vína

6.9.2018 7:14:00

Po sedmi letech se Libor Budínský znovu objevil s víny ve Viničním altánu. A nebyla z tehdejšího bořetického Vinařství Jedlička & Novák, ale ze školního sklepa Venerie při Střední vinařské škole ve Valticích. Sklepmistr přijel představit své nové „vinné děti”. Bylo jich deset, všechny z ročníku 2017. Osm bílých a dvě růžová. A vstupním byl Ryzlink vlašský v pozdním sběru. Výrazně suché víno... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist