Novinky

Od Langrů v pěkném sušším stylu

19.3.2019 7:19:00

Pavlína Langrová, tentokrát bez „taťky Ladi”, přivezla z Dolních Věstonic do Viničního altánu tucet vín z ročníků 2016 až 2018 - deset bílých a dvě červená. Proti předchozím letům vybrala více suchých a polosuchých, i když milovníci zbytkových cukrů si také přišli na své. Vstupním vínem bylo zemské Rulandské bílé 2017. Suché s vůní po jemně minerálních světlých peckovinách... Celý článek

Šlechtitelská stanice vinařská (Velké Pavlovice). Pozvánka na ochutnávku vín

18.3.2019 7:00:00

Po roce můžete opět ochutnat vína jednoho z dlouholetých pilířů moravského vinařství z Velkých Pavlovic. Proslulá „Šlechtitelka” se Vám představí ve Viničním altánu v pražské Gröbovce v úterý 19. března v 18.30 hod. Šlechtitelská stanice vinařská (Velké Pavlovice Enolog vinařství Libor Jestřáb pro Vás připravil atraktivní sestavu deseti vín z ročníků 2015 až 2018... Celý článek

Od Langrů v pěkném sušším stylu

15.3.2019 8:45:00

Pavlína Langrová, tentokrát bez „taťky Ladi”, přivezla z Dolních Věstonic do Viničního altánu tucet vín z ročníků 2016 až 2018 - deset bílých a dvě červená. Proti předchozím letům vybrala více suchých a polosuchých, i když milovníci zbytkových cukrů si také přišli na své. Vstupním vínem bylo zemské Rulandské bílé 2017. Suché s vůní po jemně minerálních světlých peckovinách. V ovocné a zakulacené chuti... Celý článek

Vinařství Radocha (Čejkovice). Pozvánka na ochutnávku vín

13.3.2019 7:00:00

Čejkovická vinná radost po roce opět ve Viničním altánu v pražské Gröbovce. Očekáváme Vás ve čtvrtek 14. března v 18.30 hod. Vinařství Radocha (Čejkovice) Opět po roce Vám Jiří Radocha představí vína ze svého malého čejkovického vinařství. Tentokrát pro Vás připravil dvanáct vín z ročníků 2015 až 2017. Konkrétně sedm bílých, jedno růžové a čtyři vyzrálá červená... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist