Novinky

Zámecké vinařství Bzenec. Výběr vín z různých řad. Pozvánka na ochutnávku vín

19.5.2019 18:22:00

Skvělá vína z různých řad předního moravského vinařství můžete ochutnat ve Viničním altánu v pražské Gröbovce. Očekáváme Vás v úterý 21. května v 19 hod. Zámecké vinařství Bzenec. Výběr vín z různých řad Jedno z nejoceňovanějších moravských vinařství doma i v zahraničí se tentokrát představí sestavou devíti špičkových vín řady EGO, Terroir Moravia a VOC Bzenec... Celý článek

Michail Ščigol Depozitář ze 60. a 70. Let. Srdečně zveme na výstavu obrazů

16.5.2019 7:00:00

Michail Ščigol Depozitář ze 60. a 70. let Viniční altán 13.5. - 31.5.2019 Vernisáž Po 20.6. 2019, 18h Výstavu lze shlédnout již od Po 13.5. Michail Ščigol „Expresívní romantik, romantický expresionista, dokumentarista života, indikátor duše, vytrvalý hledač pravdy, komentátor krajiny i událostí, vynalézavý vypravěč“... Celý článek

Tanzberg Mikulov, a.s. (sklep v Bavorech). Pozvánka na ochutnávku vín

15.5.2019 8:26:00

Špičkové vinařství z Mikulovska již tradičně prezentuje svá prvotřídní vína ve Viničním altánu. Nejinak tomu bude i letos, tentokrát ve čtvrtek 16. května v 19 hod. Tanzberg Mikulov, a.s. (sklep v Bavorech) Železná, Goldhamer, Turold, Slunečná, Anenský vrch a Pod Pálavou - z těchto proslulých viničních tratí pocházejí vína, která na degustaci ochutnáte... Celý článek

Chutnala nám, i v Texasu

14.5.2019 12:39:00

Po delší době jme ochutnali ve Viničním altánu vína ze známé vinařské obce na „kopečku” - Vrbice. A to díky Miroslavu Bočkovi, který k nám přivezl k přechutnání deset vín ze svého rodinného Vinařství Bočko, všechna zemská. Kromě šesti bílých nás čekalo jedno růžové a dvě červená. Vstupním vínem byl Ryzlink vlašský 2017, suché víno se šťavnatou kyselinou (7,3 g/l). Ve vůni ovocný, lehce kořenitý. Chuť ovocně-kořenitá, šťavnatá a pikantní. Následovalo Veltlínské zelené 2018... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist