Novinky

Tradiční i netradiční chuťovky ze Znovínu

4.11.2008 20:15:00

Není snadné vybrat pro průřezovou degustaci tak asi tucet vín z nesmírně široké nabídky Znovínu Znojmo, známého to vinařství se sklepem v Šatově. Karel Slavík k tomu vždy přistupuje velmi zodpovědně, a i tentokrát pro nás připravil výbornou znovínskou... Celý článek

Portugalský večer se sladkou „trojtečkou"

29.10.2008 19:34:00

Osm klasických vín z oblasti Alentejo a na závěr sladká „trojtečka“ v podobě tří portských vín. Taková byla repríza (téměř přesně... Celý článek

Za Primitivem s láskou...

22.10.2008 19:38:00

Primitivo opravdu nebylo primitivní, ale pravda, bylo ho požehnaně. Možná, že naše chuťové buňky ne zcela ideálně rozeznávaly jemné nuance ve vůni a chuti jednotlivých vín, vyrobených na jihu Itálie (v Puglii) z této staré odrůdy. Nicméně... Celý článek

Vína se stylem i bohatostí v chuti

16.10.2008 20:01:00

Obnovenou premiéru mělo po dvou letech ve Viničním altánu rodinné Vinařství U kapličky - pravda tenkrát se jmenovalo RŽ Zaječí, nebo také Víno Zaječí... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist