Novinky

Potěšení i překvapení z Kobylí

4.11.2018 15:40:00

Velmi nabitou sestavu vín nám ve Viničním altánu představil Milan Bartůněk ze známého vinařství Patria Kobylí. A byla to jak vyzrálejší, tak relativně mladá vína z loňské sklizně. Zavínili jsme se jemnými „bublinkami” Muškát Ottonel 2017 frizzante z maďarských hroznů. Víno s vůní a chutí citrusů, květin a především jemného muškátu. Lehounce nasládlá, nekomplikované a osvěžující s pikantním ocáskem. Jediným problémovým vínem večera bylo následující Sylvánské zelené 2017 v kabinetním... Celý článek

Tentokrát v režii „veocéček”

2.11.2018 7:00:00

Vína převážně z ročníku 2017 (sedm z deseti vzorků) nám po roce přijel představit Jaroslav Geršl, zástupce Vínařství Ampelos Znojmo se sídlem ve Vrbovci. Bylo to příjemné přechutnávání, z něhož u mne vyšla vítězně všechna tři Vína originální certifikace Znojmo (VOC). Zahájili jsme Sylvánským zeleným 2017, suchým kabinetním vínem s vyrovnaným zbytkovým cukrem a kyselinou (6,4 g/l). Ve vůni aromatické... Celý článek

Vína od Rýny & Mosely (Německo). Pozvánka na ochutnávku vín

1.11.2018 7:00:00

Atraktivní rýnská a moselská vína máte možnost znovu ochutnat ve Viničním altánu v pražské Gröbovce. Očekáváme Vás v úterý 6. Listopadu již v 18.30 hod. Vína od Rýny & Mosely (Německo) Čtyři výborné ryzlinky z německých vinařských oblastí Rheinhessen, Rheingau a Mosel-Saar-Ruwe, ale také další velmi atraktivní vína, například Elbling ... Celý článek

Svatomartinské slavnosti na Rašínově nábřeží: víno, husy, zpěv

31.10.2018 8:48:00

Celkem 55 stánků, 30 vinařů z Čech a Moravy, degustace svatomartinských vín, husí speciality a bohatý doprovodný program – takový bude osmý ročník festivalu mladých vín „Svatomartinské slavnosti a pečená husa“. Akce proběhne v neděli 11. listopadu od 10 do 21 hodin v místech tradičních farmářských trhů na náplavce Rašínova nábřeží v Praze 2 mezi Palackého a Železničním mostem. ... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist