Novinky

Vinařství Tokaj & CO. (Malá Trňa) Bóna Winery (Bátorove Kosihy). Pozvánka na ochutnávku vín

12.5.2019 16:50:00

Mimořádně atraktivní vína nejen ze slovenské části Tokaje, ale také z další vinařské oblasti na jihu Slovenska máte možnost ochutnat ve Viničním altánu v úterý 14. května v 19 hod. Vinařství Tokaj & CO. (Malá Trňa) Bóna Winery (Bátorove Kosihy) Tentokrát máte mimořádnou příležitost ochutnat špičková vína ze slovenské části Tokaje, z vinařství s výstižným názvem Tokaj & CO. ... Celý článek

Odložené přechutnávání medailových vín

10.5.2019 8:15:00

Únorové přechutnávání medailových italských vín ve Viničním altánu, která k nám dováží František Šamla prostřednictvím své firmy Víno pro Vás, muselo být zrušeno kvůli nemoci dovozce, ale počátkem dubna se podařilo uskutečnit. A tak jsme ochutnali dvanáct vín z několika italských vinařských oblastí, především pak Piemontu. V nabídce byla dvě bílá a deset červených vín. Prvním bylo Sogno do Volpe Bianco ... Celý článek

Vína z Chile & Argentiny. Pozvánka na ochutnávku vín

7.5.2019 9:16:00

Chilan Jorge Atisha Vám ve Viničním altánu v pražské Gröbovce tentokrát připravil vybranou sestavu ze své dovozové nabídky chilských a argentinských vín. Přijďte je ochutnat ve čtvrtek 9. května v 19 hod. Vína z Chile & Argentiny... Celý článek

Suchá i sladší od Jakuba Průdka

6.5.2019 7:00:00

Tentokrát to byla v pořadí již druhá prezentace vín mladého vinaře Jakuba Průdka z Velkých Pavlovic. Pokud dojde na třetí setkání ve Viničním altánu, tak bude již z Hovoran, neboť nový sklep v této vinařské obci byl již dokončen. Jakub nám představil jedenáct vín z ročníků 2017 a 2018 - osm bílých a tři růžová. A vstupním bylo zemské (ostatně jako všechna zbývající) Veltlínské zelené 2017. Suché víno s vůní vyzrálého světlého ovoce s jemným minerálním „štychem”... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist