Novinky

Honza Homola - ART332 DVANÁCTERO. Výstava grafik

23.10.2018 7:09:00

Srdečně zveme na výstavu grafik: Honza Homola - ART332 DVANÁCTERO Viniční altán 31.10. - 30.11.2018 . Vernisáž St 31.10. 2018, 18h HONZA HOMOLA - ART332 Nar. 1976. Kytarista a zpěvák kapely WOHNOUT. Vystudovaný loutkař, funguje též jako grafik a výtvarník. Mnoho let se živil úpravou a retuší ... Celý článek

Bulharské série s krásnými novinkami

22.10.2018 8:33:00

Další série vybraných bulharských vín, která k nám dováží Georgi Ivančev, pokračovala ve znamení mnoha novinek. A opět nás příjemně potěšila. Ve Viničním altánu pravidelný host Georgi Ivančev vybral tentokrát deset vín ze čtyř vinařství - Chateau Copsa, Katarzyna Estate, Yamantiev's Villa Armira a Bessa Valley. Celkem tři bílá a sedm červených vín. První dvě vína byla z vinařství Chateau Copsa. Nejprve Zeyla 2017... Celý článek

Menší vinařství z Malokarpatské oblasti (Slovensko). Pozvánka na ochutnávku vín

21.10.2018 7:10:00

Vína z menších vinařství v Malokarpatské oblasti Slovenska máte možnost ochutnat ve Viničním altánu v pražské Gröbovce. Očekáváme Vás v úterý 23. října v 19 hod. Menší vinařství z Malokarpatské oblasti (Slovensko) Pravidelný host Viničního altánu Otomar Frühauf Vám představí deset vín ze čtyř menších vinařství z Malokarpatské oblasti Slovenska, která k nám dováží společnost Exiner... Celý článek

Jumilla a Rioja - červený finiš

19.10.2018 7:00:00

Tentokrát bez rodilého Chilana Jorgeho Atishi, ale s rodilou Moravankou Zuzanou Vojtěchovskou. Žádná chilská či argentinská vína (jako tradičně), ale devět kousků ze Španělska, včetně proslulé Rioji. I takovou nabídku vín má dovozní společnost OpenWine. A zahájili jsme „bublinkami” Cava vyrobenými tradiční metodou kvašením v láhvi. Víno z registrované v oblasti Valencie bylo brut... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist