Novinky

Potěšení z rumunských legend

10.12.2018 8:45:00

O letošní druhou prezentaci rumunských vín ve Viničním altánu se tentokrát postaral Bohumír Krampera z dovozní společnosti Kinston. Přivezl na ochutnání třináct vín ze dvou rumunských vinařských legend - Murfatlar a Cotnari, přičemž druhá jmenovaná měla ve Viničním altánu premiéru. Bohumír Krampera nám s podporou i „kontrolou” své manželky Marie představil čtyři vína z vinařství Murfatlar a devět z Cotnari. Celkem sedm bílých, ... Celý článek

DOG IN DOCK Vinařství Veselí nad Moravou. Pozvánka na ochutnávku vín

8.12.2018 7:00:00

Velkou premiéru bude mít ve Viničním altánu nové, velmi dynamické vinařství z Veselí nad Moravou. Jeho vína máte možnost ochutnat v úterý 11. prosince v 18.30 hod. DOG IN DOCK Vinařství Veselí nad Moravou První láhve vína značky Dog in Dock spatřily světlo světa v dubnu 1etošního roku... Celý článek

Svátek mladých vín

7.12.2018 7:00:00

Také letos jsem vybral symbolickou „jedenáctku” vzorků, a to z celkové nabídky téměř dvaceti vín, která Viniční altán letos nabídl. A jako loni v 11 hodin a 11 minut jsme ochutnali první čtyři mladá vína, ale ani jedno z těch, která jsme degustovali večer. Večer jsme ochutnali sedm Svatomartinských a čtyři mladá vína, která pocházela z osmi moravských vinařství. Sedm bílých, tři růžová a jedno ... Celý článek

Vinné lahůdky z Rajhradu

6.12.2018 7:00:00

Šéf Rajhradského klášterního vinařství Jiří Ruibar tentokrát do Viničního altánu nepřijel, nicméně prezentaci třinácti vzorků vinařství jsme si rozhodně užili. Marek Javora nám připravil opravdu prvotřídní vinný večer. S odbornou erudicí i šarmem představil osm bílých, jedno růžové a čtyři červená vína. A to od archivního z ročníku 2011 až po mladé víno z letošní sklizně. Vstupním bylo Veltlínské červené rané 2017 v pozdním sběru (řada Classic). Suché víno s... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist