Novinky

Skvělý závěr z modrých hroznů

12.11.2018 7:58:00

Čtyři slovenská vinařství včetně několika novinek nám po téměř třech letech představili Otomar Frühauf, jenž k nám tato vína léta dovážel, a další pravidelný host Viničního altánu, znalec slovenských vín Jiří Flosman. Tentokrát to bylo prostřednictvím společnosti Exiner, s.r.o., která se dovozům těchto vín nyní věnuje. A bylo co ochutnávat. Z vinařství LVD Limbach to byla dvě mladší vína z ročníku 2017 a jedno o rok starší... Celý článek

Pozvánka na degustaci. Slepá degustace moravských vín se someliérem ČR 2017 Kamilem Prokešem

10.11.2018 7:00:00

Unikátní ochutnávku máte možnost navštívit ve Viničním altánu v pražské Gröbovce. Očekáváme Vás ve čtvrtek 15. listopadu v 18.30 hod. Slepá degustace moravských vín se someliérem ČR 2017 Kamilem Prokešem MojeLahve.cz – databáze hodnocení českých a moravských vín – vám připravily jedinečnou degustaci, při které si vyzkoušíte, ... Celý článek

Jasná jednička - Vitrum Blend

9.11.2018 7:00:00

Tak trochu srovnávací ochutnávku pro nás ve Viničním altánu připravil pravidelný host Josef Uhlík ze společnosti Productos Latinos. A to ve spolupráci se svým obchodním partnerem, Chilanem Rodrigo Schmidtem. Na pořadu byla chilská vína (sedm vzorků) z vinařství Viňa Chocalán a portugalská (tři vzorky) z vinařství Carlos Reynolds. Nejprve jsme ochutnali dvě bílá chilská vína. Prvním byl Sauvignon... Celý článek

Vítězové z Březí: Chardonnay a modrý pinot

8.11.2018 8:35:00

Letos již poslední vinařství ze spolku Dunajovské kopce ve Viničním altánu nás potěšilo svými výbornými víny z vyhlášených viničních tratí Ořechová hora a Liščí vrch v Březí. David Kern z rodinného Vinařství Kern nám představil deset vín z ročníků 2015 až 2017 - sedm bílých, jedno růžové a dvě červená. Vstupním vínem byl můj oblíbený Ryzlink vlašský, v tomto případě ročník 2017 v pozdním sběru... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist