Novinky

Italská medailová vína. Pozvánka na ochutnávku vín

7.3.2019 7:00:00

Skvělá italská vína z vybraných oblastí, která získala medaile a další ocenění na domácích i zahraničních soutěžích, máte příležitost ochutnat ve Viničním altánu v pražské Gröbovce. Očekáváme Vás ve čtvrtek úterý 2. dubna v 19 hod. Italská medailová vína Bohatou paletu dvanácti oceněných vín z několika italských vinařských oblastí (Valpolicella/Veneto, Piemont, Apulie, Toskánsko) pro Vás připravil František Šamla z dovozní společnosti V.P.V. Praha... Celý článek

Modré vinařství (Mutěnice). Pozvánka na ochutnávku vín

5.3.2019 8:32:00

Přijďte ochutnat výjimečnost vín z malého vinařství v Mutěnicích na jeho osmé degustaci ve Viničním altánu v pražské Gröbovce. Očekáváme Vás ve čtvrtek 7. března v 18.30 hod. Modré vinařství (Mutěnice) Téměř přesně po roce můžeme znovu přivítat ve Viničním altánu mladé vinařství bratří Čížků z Mutěnic. Věřím, že i ty, kteří nebyli na některé z předchozích degustací, potěší ... Celý článek

Kralovaly botrytické cibéby

4.3.2019 8:38:00

Již počtvrté nám Dalibor Mikulenka (tentokrát společně s manželkou) představil ve Viničním altánu vína z Rodinného vinařství Mikulenkovi ve Velkých Žernosekách. Letošní premiéra vín z Čech ve Viničním altánu potěšila zvláště milovníky vinných specialit se zbytkovým cukrem - ochutnali jsme tři. Ale i mezi suchými víny jsem si vybral svého favorita. Zahájili jsme suchým Rulandským bílým 2018, zemským vínem s vůní po světlých peckovinách ... Celý článek

Vinařství OBELISK (Valtice). Pozvánka na ochutnávku vín

2.3.2019 12:35:00

Série degustačních premiér ve Viničním altánu pokračuje prezentací velmi moderního vinařství z Valtic. Jeho výborná vína máte možnost ochutnat v úterý 5. Března v 18.30 hod. Vinařství OBELISK (Valtice) Valtické Vinařství OBELISK patří k nejmodernějším na Moravě. A to nejen díky originálnímu budově vinařství, jehož návrh čerpal ze stejných tradic a vzorů, jako tomu ... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist