Novinky

Za vinaře hovořila vína

11.5.2018 6:40:00

Jako již tradičně, i po roce nás čejkovický vinař Kamil Michna svými víny potěšil. Tentokrát nám jich představil jedenáct z ročníků 2016 a 2017 - sedm bílých, dvě růžová a stejný počet červených vín. Postupovali jsme v „obráceném gardu”, což znamená, že jsme nejprve ochutnali červená vína. Prvním byl Cabernet Sauvignon 2016 ve výběru z hroznů. Ve vůni byly zřetelné tmavé peckoviny, jemně kořenité. V ovocné, opět malinko kořenité chuti bylo víno možná... Celý článek

Snad nezůstane jen u premiéry

7.5.2018 6:25:00

Premiérová prezentace vín z Vinařství Nosreti ve Viničním altánu se opravdu vydařila. A to nejen díky tuctu vín s přitažlivou ambaláží, ale i Marku Trechovi (obchod i výroba vína) a jeho přítomným kolegyním, především Kristýně Jandáskové. Ochutnali jsme tak trochu průřez produkcí vinařství od roku 2014 do roku 2017 - šest bílých, dvě růžová (jedno frizzante) a čtyři červená. Zavínili jsme se vínem Perlino 2015... Celý článek

Srdečně zveme na výstavu maleb: Vladimír Kiseljov. OMNIA VINCIT AMOR

1.5.2018 8:40:00

Vladimír Kiseljov OMNIA VINCIT AMOR ve Viničním altánu Havlíčkovy sady 1369 Praha 2-Vinohrady 27.4. 2018 - 27.5.2018. Vernisáž: čtvrtek 10.5., 18h Obrazy Vladimíra Kiseljova vyjadřují jeho komplexní synestetické vnímání světa - autor vnímá hudbu a všechny vjemy barevně a svými obrazy tedy vzácně propojuje všechny smysly diváka - barvy, filosofický význam... Celý článek

Červená „špica” z Čejkovic

30.4.2018 6:32:00

Prezentace vín z Vinařství Radocha ukázala, že vinař Jiří má přesnou představu, jaká vína chce vyrábět, a jak k tomu dospět. Zvlášť výrazně se to projevilo u červených vín, která jsou v Čejkovicích u mnoha vinařů na špičkové úrovni. Po roce nám Jiří Radocha představil deset vín - šest bílých, jedno růžové a tři červená. Zavínili jsme se Frankovkou rosé 2016 v pozdním sběru. Vyzrálejší suchá „růžovka” ... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist