Novinky

Svatomartinská vína 2018. Pozvánka na ochutnávku vín

6.11.2018 7:39:00

Svatomartinská a další mladá vína 2018, většinou z menších vinařství, máte možnost ochutnat ve Viničním altánu v pražské Gröbovce na sv. Martina, tedy v neděli 11. Listopadu již v 18 hodin! Svatomartinská vína 2018 Připravili jsme pro Vás řízeně neřízenou ochutnávku mladých vín 2018, většinou s označením Svatomartinské... Celý článek

Rajhradské klášterní vinařství (Rajhrad). Pozvánka na ochutnávku vín

5.11.2018 7:49:00

Rajhradské klášterní vinařství mělo ve Viničním altánu premiéru před více než sedmi lety, a byl to excelentní vstup. Osmé setkání s rajhradskými víny, a věří, že neméně pěkné, na Vás čeká ve čtvrtek 8. Listopadu v 18.30 hod. Rajhradské klášterní vinařství (Rajhrad) Vinařství pro Vás tentokrát připravilo bohatou paletu dvanácti vín, většinou z ročníků 2015 až 20917... Celý článek

Potěšení i překvapení z Kobylí

4.11.2018 15:40:00

Velmi nabitou sestavu vín nám ve Viničním altánu představil Milan Bartůněk ze známého vinařství Patria Kobylí. A byla to jak vyzrálejší, tak relativně mladá vína z loňské sklizně. Zavínili jsme se jemnými „bublinkami” Muškát Ottonel 2017 frizzante z maďarských hroznů. Víno s vůní a chutí citrusů, květin a především jemného muškátu. Lehounce nasládlá, nekomplikované a osvěžující s pikantním ocáskem. Jediným problémovým vínem večera bylo následující Sylvánské zelené 2017 v kabinetním... Celý článek

Tentokrát v režii „veocéček”

2.11.2018 7:00:00

Vína převážně z ročníku 2017 (sedm z deseti vzorků) nám po roce přijel představit Jaroslav Geršl, zástupce Vínařství Ampelos Znojmo se sídlem ve Vrbovci. Bylo to příjemné přechutnávání, z něhož u mne vyšla vítězně všechna tři Vína originální certifikace Znojmo (VOC). Zahájili jsme Sylvánským zeleným 2017, suchým kabinetním vínem s vyrovnaným zbytkovým cukrem a kyselinou (6,4 g/l). Ve vůni aromatické... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist