Novinky

Vinařství Kněží hora (Bzenec). Pozvánka na ochutnávku vín

3.1.2019 9:20:00

Nový degustační rok zahájíme víny z rodinného vinařství v Bzenci, které není ve Viničním altánu neznámé. Výborná vína z moravského Slovácka můžete ochutnat v úterý 15. ledna v 18.30 hod. Vinařství Kněží hora (Bzenec) Vinařství bylo založeno teprve před sedmi lety, a zaměřuje se výhradně na výrobu přívlastkových vín nejvyšší kvality... Celý článek

Dobré portské, desetileté nejlepší

1.1.2019 7:00:00

Stalo se již pravidlem, že každoročně na konci listopadu nebo počátkem prosince jsem postaven před úkol ochutnávat a hodnotit portská vína. Vždy je to pro mne určitý problém, neboť sladká vína příliš nevyhledávám, a i přes jejich nezpochybnitelnou kvalitu není pro mne snadné ocenit jejich často velmi jemné aromatické rozdíly, o rozlišení kvality ani nemluvě. Takže, řídím se přístupem tradičním u klasických vín - „chutná - nechutná”. Samozřejmě v rámci mých preferencí ohledně zbytkového cukru... Celý článek

Kde se dobře jí a pije, tam také bývá dobrá zábava

29.12.2018 12:59:00

Kde se dobře jí a pije, tam také bývá dobrá zábava... Celý článek

Z Ivančic vstřícná kvalita

25.12.2018 8:24:00

Pravidelný host Viničního Altánu, ivančický vinař Roman Komarov, přijel po roce představit svá vína, především ročníku 2017, ale také starší kousky - dva z ročníku 2016 a další tři o rok starší. Celkem jedenáct vín, z toho pět bílých, dvě růžová a čtyři červená. Přitom kvalita, alespoň podle mého názoru (ostatně i dalších členů „vrcholového týmu”) byla poměrně rovnoměrně rozložena mezi bílé a červené vzorky... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist