Novinky

Vyrovnané partie ze Špičáku

27.8.2018 7:57:00

Šéf velkobílovického vinařství Na Špičáku Jan Kachyňa nás po roce opět potěšil, a to i v pokračujícím tropickém vedru. Představil nám dvanáct vín, z nichž mnohá opravdu osvěžila. Ochutnali jsme devět bílých, jedno růžové a dvě červená. Vína především z ročníku 2017, ale také tři „”šestnáctky" a jedno vyzrálejší ze sklizně 2015. Velmi pěkně jsme se zavínili Veltlínským zeleným 2017, polosuchým kabinetním vínem s ovocnou, ... Celý článek

Vinařství PROQIN (Velké Němčice). Pozvánka na ochutnávku vín

22.8.2018 8:01:00

Osvěžující vinný zážitek v podobě prvotřídních sektů a dalších krásných vín ze špičkového vinařství ve Velkých Němčicích na Vás čeká ve Viničním altánu v pražské Gröbovce. Tentokrát ve čtvrtek 23. srpna v 19 hod. Vinařství PROQIN (Velké Němčice) Špičkové vinařství PROQIN z Velkých Němčic je ve Viničním altánu pravidelným a častých hostem... Celý článek

Krásná červená dvojtečka z Pálavy

20.8.2018 7:56:00

Prezentaci vín z Vinařství Červinka v Horních Věstonicích zahájil Lukáš Červinka poněkud netradičně vínem z odrůdy Tramín, v tomto případě pozdním sběrem z ročníku 2017. Bylo to jedno ze čtyř vín z ročníku 2017. Dalších šest bylo o rok starších, a závěrečná dvě červená z ročníku 2015. Suchý Tramín nabídl poměrně jemnou ovocně-květinovou vůni s minerálními tóny. V chuti byl suchý,... Celý článek

Vinařství Púrynky (Velké Bílovice). Pozvánka na ochutnávku vín

17.8.2018 7:00:00

Velkou premiéru ve Viničním altánu bude mít malé a mladé vinařství z Velkých Bílovic, které svými produkty rozhodně uspokojí i velmi náročné milovníky moravských vín. Na atraktivní prezentaci jeho vín Vás očekáváme v úterý 21. srpna v 19 hod. Vinařství Púrynky (Velké Bílovice) Vinařství vzniklo spojením tří malých ... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist