Novinky

Špičkové novinky z Rumunska

25.10.2018 8:05:00

Po téměř dvou letech představil Ing. Casian Suciu Šubert ve Viničním altánu opět výborná rumunská vína, která k nám dováží prostřednictvím své společnosti Kassimex, s.r.o. A mohli jsme tak ochutnat mnoho novinek, hlavně z prestižního rumunského vinařství Vinuri Crameles Recas. Ochutnali jsme dvanáct vín - pět bílých, dvě růžová a pět červených. Vstupním vínem bylo... Celý článek

Vinařství Petr Marada (Mikulčice). Pozvánka na ochutnávku vín

24.10.2018 7:00:00

Po necelých dvou letech se Vám opět představí malé a poměrně mladé vinařství z Mikulčic - Vinařství Petr Marada. Očekáváme Vás ve Viničním altánu ve čtvrtek 25. října v 19 hod. Vinařství Petr Marada (Mikulčice) Vinařství bylo založeno v roce 2006 v Mikulčicích. Jeho zakladatelem je vinař a muzikant, primáš cimbálové muziky Slovácko ml. Ing. Petr Marada... Celý článek

Honza Homola - ART332 DVANÁCTERO. Výstava grafik

23.10.2018 7:09:00

Srdečně zveme na výstavu grafik: Honza Homola - ART332 DVANÁCTERO Viniční altán 31.10. - 30.11.2018 . Vernisáž St 31.10. 2018, 18h HONZA HOMOLA - ART332 Nar. 1976. Kytarista a zpěvák kapely WOHNOUT. Vystudovaný loutkař, funguje též jako grafik a výtvarník. Mnoho let se živil úpravou a retuší ... Celý článek

Bulharské série s krásnými novinkami

22.10.2018 8:33:00

Další série vybraných bulharských vín, která k nám dováží Georgi Ivančev, pokračovala ve znamení mnoha novinek. A opět nás příjemně potěšila. Ve Viničním altánu pravidelný host Georgi Ivančev vybral tentokrát deset vín ze čtyř vinařství - Chateau Copsa, Katarzyna Estate, Yamantiev's Villa Armira a Bessa Valley. Celkem tři bílá a sedm červených vín. První dvě vína byla z vinařství Chateau Copsa. Nejprve Zeyla 2017... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist