Novinky

Quinta de Santa Eufemia (Porto). Pozvánka na ochutnávku vín

27.11.2018 7:00:00

Skvělá portská vína ze špičkového rodinného vinařství můžete opět po roce ochutnat ve Viničním altánu v pražské Gröbovce. Očekáváme Vás ve čtvrtek 29. listopadu v 18.30 hod. Quinta de Santa Eufemia (Porto) Velmi atraktivní sestavu krásných vín z proslavené portugalské oblasti Douro pro Vás opět připravila Martina Košanová z dovozní společnosti s výmluvným názvem DOBRÉ PORTSKÉ... Celý článek

Vinná kvalita od Rýna a Mosely

26.11.2018 7:00:00

Pravidelný host Viničního altánu Vladislav Pajdla, který nám každoročně v listopadu představuje německá vína z nabídky své malé dovozní firmy VSP Všenory, nám tentokrát nabídl k ochutnání devět vín od Rýna a přítoků Mosely. Pět z oblasti Rheinhessen, dvě z Rheingau a stejný počet z Mosel-Saar-Ruwer. Osm bílých a jedno závěrečné červené. Zahájili jsme příjemně pitelným vínem Riesling Bechtolsheimer 2017 QbA z vinařství Ernst Bretz (Rheinhessen). Ve vůni ovocně minerální... Celý článek

Vinařství Roman Komarov (Ivančice). Pozvánka na ochutnávku vín

23.11.2018 7:26:00

Již pošesté budete mít možnost seznámit se ve Viničním altánu v pražské Gröbovce s velmi zajímavým vinařem z Ivančic, který svá vína vyrábí maximálně šetrně jak klasickými, tak modernějšími metodami. Budeme Vás očekávat v úterý 27. listopadu v 18.30 hod. Vinařství Roman Komarov (Ivančice) Na svoji šestou degustaci ve Viničním altánu vybral Roman Komarov jedenáct vín z ročníků 2015... Celý článek

Vinařství Košulič (Hustopeče). Pozvánka na ochutnávku vín

20.11.2018 8:06:00

Již pátou prezentaci, téměř přesně po roce, bude mít ve Viničním altánu vinařství z Hustopečí u Brna. Tentokrát to však nebudou jen fortifikovaná vína portského typu, ale i klasická suchá vína. Ve Viničním altánu v pražské Gröbovce Vás očekáváme v úterý 22. listopadu v 18.30 hod. Vinařství Košulič (Hustopeče) Vinařství Košulič se sice více zaměřuje na vína ... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist