Novinky

Jasná jednička - Vitrum Blend

9.11.2018 7:00:00

Tak trochu srovnávací ochutnávku pro nás ve Viničním altánu připravil pravidelný host Josef Uhlík ze společnosti Productos Latinos. A to ve spolupráci se svým obchodním partnerem, Chilanem Rodrigo Schmidtem. Na pořadu byla chilská vína (sedm vzorků) z vinařství Viňa Chocalán a portugalská (tři vzorky) z vinařství Carlos Reynolds. Nejprve jsme ochutnali dvě bílá chilská vína. Prvním byl Sauvignon... Celý článek

Vítězové z Březí: Chardonnay a modrý pinot

8.11.2018 8:35:00

Letos již poslední vinařství ze spolku Dunajovské kopce ve Viničním altánu nás potěšilo svými výbornými víny z vyhlášených viničních tratí Ořechová hora a Liščí vrch v Březí. David Kern z rodinného Vinařství Kern nám představil deset vín z ročníků 2015 až 2017 - sedm bílých, jedno růžové a dvě červená. Vstupním vínem byl můj oblíbený Ryzlink vlašský, v tomto případě ročník 2017 v pozdním sběru... Celý článek

Svatomartinská vína 2018. Pozvánka na ochutnávku vín

6.11.2018 7:39:00

Svatomartinská a další mladá vína 2018, většinou z menších vinařství, máte možnost ochutnat ve Viničním altánu v pražské Gröbovce na sv. Martina, tedy v neděli 11. Listopadu již v 18 hodin! Svatomartinská vína 2018 Připravili jsme pro Vás řízeně neřízenou ochutnávku mladých vín 2018, většinou s označením Svatomartinské... Celý článek

Rajhradské klášterní vinařství (Rajhrad). Pozvánka na ochutnávku vín

5.11.2018 7:49:00

Rajhradské klášterní vinařství mělo ve Viničním altánu premiéru před více než sedmi lety, a byl to excelentní vstup. Osmé setkání s rajhradskými víny, a věří, že neméně pěkné, na Vás čeká ve čtvrtek 8. Listopadu v 18.30 hod. Rajhradské klášterní vinařství (Rajhrad) Vinařství pro Vás tentokrát připravilo bohatou paletu dvanácti vín, většinou z ročníků 2015 až 20917... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist