Novinky

Vína z Valongy: jak se za rok změnila?

9.6.2009 9:02:00

„Třináct převážně odrůdových vín z málo známé vinařské oblasti Valle del Cinca na severovýchodě Španělska jsme měli možnost ochutnat díky Michalu Klementovi, který u nás zastupuje sklepy Finca Valonga. Ochutnávka... Celý článek

Od Lekavých potěšily ryzlinky

5.6.2009 9:15:00

Po sofistikovaném Mikrosvínu jsme ve Viničním altánu ochutnávali naprosto odlišná vína - tak trochu klasiku v „sedláckém“ stylu se všemi plusy... Celý článek

Štědrý večer - v květnu!

4.6.2009 19:11:00

Kdo nevyužil příležitost zúčastnit se ochutnávky vín Martina Šebesty ve Viničním altánu, ten může jen litovat. Již loni jsme mohli poznat velmi zajímavá vína, nyní se zcela potvrdil nesmírný talent a schopnosti mladého vinaře... Celý článek

„Šeďák" na špici, červená v závěsu

4.6.2009 12:54:00

Letošní „spanilou jízdu“ velkobílovických vinařů do pražského Viničního altánu (do konce července jich bude ještě sedm) zahájil starší z bratrů Teturů - Tomáš - se svým synem, sklepmistrem Alešem. A byla... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist