Novinky

Terroir - velké finále

27.6.2018 17:10:00

Hlavní technoložka Vinařství Volařík Eliška Becková nám na své degustační repríze ve Viničním altánu tentokrát představila deset vín. A opět tak učinila s erudicí, zaujetím a ženským šarmem. Byl to skvělý vinný večer, o jehož vysokou úroveň se v naplněném „hlavním sále” postarala samozřejmě i vynikající vína. Byla půl na půl z ročníků 2016 a 2017, pouze jedno růžové a devět bílých vín. Jako první jsme ochutnali Veltlínské zelené 2017 ... Celý článek

Pod taktovkou Jindřicha III.

19.6.2018 7:56:00

Jindřich Kadrnka v pořadí III. z rodinného vinařství v Březí navštívil v květnu Viniční altán během osmi dnů dvakrát. Nejprve s dalšími čtyřmi vinaři představil Ryzlinky vlašské 14 vinařství ze Spolku Dunajovské kopce, a poté svá vlastní vína. A opět to by krásný zážitek, a nejen díky vínům. Tentokrát nabídl k přechutnání jedenáct vín, až na jedno všechna z ročníku 2017, a to ze špičkových viničních tratí na Mikulovsku... Celý článek

Altán v zajetí pinotů

15.6.2018 7:00:00

Zdeněk Vybíral z malého Vinařství sv. Tomáše z Malých Žernosek nás ve Viničním altánu opět potěšil svými pinoty. Představil nám jich sedm, včetně jednoho cuvée. Znovu jsme si ověřili zkušenosti dávných předků: tato část české krajiny kolem Labe na Litoměřicku je pro pinoty zemí zaslíbenou. A tak zde vznikají bez okázalosti, ale chuťově okázalá vína - Pinot Noir, Pinot Gris, Pinot Blanc. Tedy v historickém sklepě Zdeňka Vybírala... Celý článek

Od Balážů s atraktivními novinkami

12.6.2018 9:40:00

Rodinné Vinařství Baláž v Dolních Dunajovicích (člen vinařského Spolku Dunajovské kopce) tentokrát vyslalo do Viničního altánu zástupce nejmladší generace, Jiřího Baláže juniora, který je teprve na začátku své vinařské kariéry. A s ním přijel občasný host na Gröbovce, sommelier a malý vinař Zdeněk Brabenec, který také vína s nápovědou mladého Baláže prezentoval... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist