Novinky

Kralovaly botrytické cibéby

4.3.2019 8:38:00

Již počtvrté nám Dalibor Mikulenka (tentokrát společně s manželkou) představil ve Viničním altánu vína z Rodinného vinařství Mikulenkovi ve Velkých Žernosekách. Letošní premiéra vín z Čech ve Viničním altánu potěšila zvláště milovníky vinných specialit se zbytkovým cukrem - ochutnali jsme tři. Ale i mezi suchými víny jsem si vybral svého favorita. Zahájili jsme suchým Rulandským bílým 2018, zemským vínem s vůní po světlých peckovinách ... Celý článek

Vinařství OBELISK (Valtice). Pozvánka na ochutnávku vín

2.3.2019 12:35:00

Série degustačních premiér ve Viničním altánu pokračuje prezentací velmi moderního vinařství z Valtic. Jeho výborná vína máte možnost ochutnat v úterý 5. Března v 18.30 hod. Vinařství OBELISK (Valtice) Valtické Vinařství OBELISK patří k nejmodernějším na Moravě. A to nejen díky originálnímu budově vinařství, jehož návrh čerpal ze stejných tradic a vzorů, jako tomu ... Celý článek

Opravdové lahůdky z Valpolicella

27.2.2019 8:43:00

Nádhernou sestavu vinných delikates z italské vinařské oblasti Valpolicella představil Arnošt Sameš, který tato vína dováží prostřednictvím své firmy Arno Vino. Ochutnali jsme jich osm, z toho tři bílá a pět červených, a to ze svou špičkových vinařství. Tři vína byla z vinařství Tenuta Santa Maria di Gaetano Bertani, pět z Pasqua Vigneti. Prvním vínem bylo bílé LEPIA Soave Garganega DOC 2017 z vinařství Tenuta Santa Maria. Ve vůni nazrálé světlé peckoviny,... Celý článek

Vinařství AURORA (Hustopeče).Pozvánka na ochutnávku vín

24.2.2019 8:47:00

A další velká premiéra ve Viničním altánu nové! Svá vína představí relativně nové vinařství z kraje pod Pálavou. Jeho vína máte možnost ochutnat ve čtvrtek 28. Února v 18.30 hod. Vinařství AURORA (Hustopeče) Hustopečské Vinařství AURORA s velmi blízkým vztahem ke krajině a k tradicím pod Pálavou... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist