Novinky

Červený i bílý vrchol z Tanzbergu

18.5.2018 7:00:00

Po dvou letech jsme měli opět možnost ochutnat vína z mikulovského Vinařství Tanzberg (sklep v Bavorech), a to včetně „vinného školení” majitelem vinařství Vladimírem Železným, ve Viničním altánu v pořadí již pátého. V degustační nabídce bylo deset vín - jeden sekt a devět tichých (šest bílých, jedno růžové a tři červená). Zahájili jsme výborným Sektem... Celý článek

Náročné italské přechutnávání

16.5.2018 6:00:00

Jako již tradičně nám dovozce především, italských vín a náš pravidelný host František Šamla (společnost VÍNO PRO VÁS, s.r.o.) připravil těžkou práci. Museli jsme přechutnat čtrnáct italských vín ze tří vinařských oblastí, většinou s trošku vyšším alkoholem. Pracovali jsme poctivě, a úkol jsme zvládli se ctí. Celkem jsme ochutnali sedm bílých, jedno růžové a šest červených vín. Protože vzorků bylo hodně, zaměřím se především na ty nejzajímavější... Celý článek

Malé jubileum se Staňou

14.5.2018 7:16:00

Již popatnácté jsme ve Viničním altánu přivítali Našeho vinaře Staňu Mádla z Velkých Bílovic. Toto malé jubileum jsme oslavili tuctem vín z ročníků 2015, 2016 a 2017 - osm bílých, jedno růžové a tři červená. Možná se již opakuji, ale Staňova vína se mi zdají rok od roku lepší. Ostatně několik pravidelných hostů Viničního altánu (včetně mne) si to mohlo ověřit o ... Celý článek

Znovín Znojmo, a.s (se sídlem v Šatově). Pozvánka na ochutnávku vín

13.5.2018 4:13:00

Tucet výborných vín ze znojemské oblasti včetně několika specialit máte možnost po roce opět ochutnat ve Viničním altánu v pražské Gröbovce. Očekáváme Vás ve středu 16. května v 19 hod. Znovín Znojmo, a.s (se sídlem v Šatově) Karel Slavík jako již tradičně připravil vybrané kousky z bohaté znovínské nabídky vín, včetně několika specialit... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist