Byli jsme se podívat v Sobotce na posvícení

29. 8. 2012

Je to smutné, ale staré posvícení opět překonáno nebylo.

 

Z celé akce se stala komerční záležitost, která posvícení ubrala na kráse. Při rozhovorech se staršími návštěvníky pamatujícími minulo, to jasně zaznělo. Špatně zvolený program, mnoho divokých kapel nevalných úrovní a masová produkce peněz čímkoliv.

 

Gastronomie až na jednu výjimku byla naprosto mizerná a opálená masa a klobásy už na pohled nebudily důvěru.

 

Jedinou tou výjimkou byla znovuzrozená Bůrovna s avizovanou kachní roládou, která mně osobně způsobila kulinářský orgasmus. I dvakrát plněné buchty jako moučník byly vysoce lahodné chuti. Karlovarský knedlík, který jsme zvolili jako alternativu na místo bramboráčků ke kachní roládě, ostudu také neudělal. Byl jemně provoněn muškátovým květem a ke skvělému červenému zelí, pomíjejíc roládu, velice pasoval.

 

Pokud pojedete třeba na hory nebo na pohádku do Jičína, vřele doporučuji zastavit se v restauraci Bůrovna u nádraží a nechat se opojit skvělým jídlem, které připravuje světem „protřelý“ mistr kuchař pan Kratochvíl.

 

Navíc při srovnání cen, třeba v hamburgárně v Mladé Boleslavi s cenami v restauraci Bůrovna, kde se najíte čerstvého a poctivého jídla není co řešit. Zajížďka do Sobotky je nepatrná a návštěva náměstí po dobrém jídle také uspokojí. Prostředí restaurace je milé a přátelské. Dětem se vychází všemožně vstříc, a pokud chtějí, je tam pro ně i oplocené dětské hřiště.

 

A ještě jedna důležitá informace. Kolektiv Bůrovny s panem Kratochvílem chystají tak v půlce září zvěřinové hody. Mimo klasiky, kančí, daňčí, se šípkovou nebo se zelím bude podávána i specialita. Bažantí stehýnka. No netěšme se.

 

Fotografie se kliknutím myší na fotografii nechají zvětšit.
Foto Peba
 

TOPlist