P O Z V Á N K A PERLA ČESKÉ KUCHYNĚ

20. 9. 2012

PERLA ČESKÉ KUCHYNĚ

Dvoudenní knedlíkové kouzlení mezinárodně Česko a sousedé: Rakousko, Německo, Polsko a Slovensko

Vážení přátelé dobré české kuchyně, letošní knedlíková soutěž je poprvé dvoudenní a mezinárodní. Říkají naši sousedi, že jejich knedlík je lepší. Dáme jim příležitost to dokázat. Pořádáme opět v hotelu InterContinental, který nabízí bezkonkurenční zázemí a osvědčené prostředí, tentokrát však v obrovském Konferenčním centru. Akce proběhne takto:

1.Národní 6. ročník soutěže o nejlepší houskový knedlík a omáčku, znojemskou, se koná v pátek 16. listopadu v 16:00. Účastní se šéfkuchaři hotelů a restau-rací z ČR a Slovenska. Hodnotí odborná porota. Veřejnost vyjadřuje své preference k soutěžícím omáčkám.

Zvláštní pozornost je věnována knedlíku jednoho z iniciátorů soutěže, Jiřího Dienstbiera. Autoři Jiřina Dienstbierováa Zdenek Reimann představí Dienstbierův originální podmáslový knedlík, který servíroval zahraničním diplomatům při soukromých recepcích u něj doma.

2.V sobotu 17.11 od 11:00 do 15:00 uvítáme přehlídku nejlepších knedlíků z Česka a sousedních států na všechny způsoby: vídeňské, bavorské,karlovarské, chlupaté, bramborové, špekové, nadívané, hrníčkové, ovocné a které koho napadnou. Rovněž proběhne přehlídka kultury stolování (prostírání), a úpravy talíře.

Mnohá (i rozporuplná) překvapení se pečlivě připravují.

Po oba dny se těšíme prezentaci kvalitních masných a mléčných výrobků KLASA, vín, piv a ovocných šťáv všech pěti zemí, pekařských výrobků minulosti i současných, špičkových čokolád a jiných labužnických podivuhodností.

Znojemskou omáčku a regionální jídla posuzují návštěvníci. Ostatní se nehodnotí, jen obdivuje, konzumuje a mlsá. Lidí se očekává asi 600 – 1000, také TV, rozhlas a novináři z pěti zmíněných zemí.

Vstupné 300 Kč / den, z toho jsou žetony na útratu v hodnotě 150 Kč / den.

Včasná rezervace doporučena

Více informací: Zdenek Reimann, tel. +420 606 159 632; reimann@jakutracet.cz.

TOPlist